Att få sin respekt..

Häj allesammans!
Nu är moralkvinnan tillbaka efter ett kort uppehåll, eller var det långt?

Idag ska vi prata om respekt, något som jag anser ska vara självklart oavsett kön, nationalitet, religion och så vidare. MEN NEJ! vi lever i en hård värld och ett vrickat samhälle och, ibland, känns det som att det spelar ingen roll hur mycket man än försöker det går inte att ändra något! folk är så inrutade i sina gamla vanor och gör ingenting åt det utan går bara och klagar, men jag försöker i alla fall.

Okej, ilskan gjorde att jag gled lite från ämnet nu.. Respekt var det ju vi skulle prata om.
Kvinnors rättigheter, jämnställdhet, kvinnojouren, ja man kan nämna hur många organisationer, hur många lagar, hur många böcker och politiker som helst som försöker få respekten mot kvinnor att öka. Listan kan göras så lång.

Jämnställdheten mellan kvinnor och män har kommit ganska långt, om man jämför hur det var för 50 år sedan, men det finns mycket kvar att göra. I jämnställdhetsdiskussioner kommer ofta religionen fram som ett huvudämne, och visst många religioner respekterar inte kvinnan på samma sätt som vi i väst anser okej, men ingen talar om det faktum att vi ,kvinnor, förstör detta arbete att få oss jämnställda. Männskor har ägnat sina liv åt att förbättra ställningen för kvinnor och vi kräver att männen ska göra allt för att vi ska bli respekterade på arbetsmarknaden, i skolan, i idrottssammanhang och ja gud vet vad mer.. Men varför respekterar vi inte oss själva?

Dagens kvinna respekterar inte sig själv, och vi har ändå mage att klaga på hur våra far- och mormödrar agerade!

Dagens vi måste kräva respekten från andra, vi kan inte bara förvänta oss att den ska komma springandes efter oss. Det betyder att vi måste förändra oss själva också inte bara vårt sjuka samhälle och dess värderingar. Med detta menar jag att vi ska först och främst sluta spela "the underdog", Vi ska sluta att sälja oss billigt med MASSA smink, blonderat hår, super urringade tröjot och ALLA DESSA JÄVLA "PUTA MED MUNNEN, OOH KOLLA PÅ MIG JAG ÄR SNYGG" KORT!!  Eller bara det faktum att ett flertal kvinnor på denna planeten flörtar eller manipulerar enbart för att få det de vill ha.

Fy fan, jag blir skitsur när jag ser sådana tjejer som bara vill ha uppmärskamhet, men som skaffar det på helt fel sätt. Det värsta är att sådana människor faktiskt blir uppmärksammade och jag kan inte förstå hur.

Vad hände med ambitionen att ha en tjej som nästa stadsminister eller att ha ett någorlunda intellektuellt samhälle där utseende inte är allt utan det är det du har innanför pannbenet som spelar roll. Jag tänker då aldrig bli en korkad brud som säljer sig för att få uppmärksamhet för jag vet att jag är lika bra som vilken man som helst och jag är intressant även om jag inte har anorexia, blonderat hår (med utväxt), lösnaglar, stora putande läppar, STORA bröst och är allmänt korkad.

Jag ber om ursäkt för det difusa inlägget men jag blir så sjukt galet upprörd!

Soo long people.


RSS 2.0